Задолжително прочитајте! Екстремната навика на грицкање нокти го убила овој човек!

28 декември, 20150
4

Сите сметаме дека грицкањето нокти е знак на нервоза. Меѓутоа, ова може да биде причина за многу проблеми и понекогаш може да доведе и до смрт. Да, вистина е.

Ако вие или вашите блиски имаат ваква навика, направете се` за да се одвикнете.

Во продолжение се наоѓа приказна за човек кој не постапувал по советот на лекарите и продолжил да ги гризе ноктите. Резултатот е пред вас.

40-годишниот Џон Гарденер не можел да престане да ги грицка ноктите, дури и по забраната на лекарите. Оваа навика довела до инфекција која била многу тешка и довела до срцев удар.

Грицкањето е многу опасно. Докторите велат дека ги гирцкал ноктите и прстите додека не прокрварат. Поради таа навика, неговите прсти биле упропастени и станале нечувствителни на болка.

Неговиот доктор рекол: „Ноктите на Џон беа секогаш во лоша состојба, често крвареа кога доаѓаше.“ Тој уште објаснил дека неговата навика настанала поради анксиозност и станувала се полоша кога паднал во депресија.

Почетното крварење завршило со влошување, а една од тие рани добила инфекција. Ниту антибиотиците не можеле да му помогнат, па врвовите од прстите му биле ампутирани. Се чувствувал добро некое време, но тоа не потрајало. Според хирургот, само неколку дена после четириесетиот роденден, Џон имал срцев удар поради септичката инфекција.

Ова навистина не било очекувано. За докторите и неговото семејство ова била неочекувана трагедија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber