Apple ги гаси iPhone-ите кои биле на неовластен сервис!

10 февруари, 20160
12

Apple наводно целосно ќе ги „гаси“ смартфоните за кои ќе откријат дека биле поправани од неовластен сервисер. Поправаните iPhone 6 смартфони, наводно престануваат да работат откако корисникот ќе го ажурира софтверот, а телефонот дава порака Error 53…

Засега нема начин да се отстрани тој проблем, а нема ни некаков предупредување, пред уредот да стане целосно бескорисен. Проблемот се појавува ако некој што не е лиценциран Apple механичар го поправа „home“, копчето, а телефонот престанува да работи откако корисникот ќе го преземе iOS9.

Apple тврди дека Error 53 е резултат на безбедносните проверки, и целта е заштита на корисниците.

„iOS проверува дали Touch ID сензорот во вашиот телефон или таблет се поклопува со другите компоненти во уредот. Ако наиде на непоклопување, тогаш логирањето е невозможно“ – соопшти Apple и објаснува дека корисниците кои ќе се соочат со тој проблем треба да контактираат со Apple Support.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber