Будистички мудрости за секојдневниот живот

18 октомври, 20160
3

Постојат многу лекции за будизмот, а ние ви претставуваме 25 кои можат позитивно да влијаат на вашиот дух и тело.

 1. Љубовта лечи сé.

 

 1. Вас не ве дефинира тоа што ќе го кажете туку тоа што ќе го направите.

 

 1. Тајната на доброто здравје е да живеете потполно во сегашноста.

 

 1. Кој гледа внатре во себе е буден.

 

 1. Зборовите имаат моќ и да излечат и да повредат.

 

 1. Пуштете, и тоа ќе биде ваше засекогаш.

 

 1. Никој неможе да оди по вашиот пат освен вие.

 

 1. Среќата не се намалува ако ја споделите.

 

 1. Бидете љубезни со сите.

 

 1. Не верувајте во сé што ќе ви кажат да верувате.

 

 1. Како мислите така ќе ви биде.

 

 1. Ослободете се од стравот.

 

 1. Вистината секогаш наоѓа начин да биде откриена.

 

 1. Контролирајте го вашиот ум или тој ќе ве контролира вас.

 

 1. Сомнежот разделува. Довербата поврзува.

 

 1. Никој не ја заслужува вашата љубов повеќе од вие самите.

 

 1. Да ги познавате другите е мудрост, да се познавате себеси е просветлување.

 

 1. Духовноста не е луксуз, туку потреба.

 

 1. Заменете ја љубомората со восхитување.

 

 1. Побарајте го мирот внатре во себе.

 

 1. Ослободете се од врзаноста.

 

 1. Одбирајте ги своите пријатели мудро.

 

 1. Не постои пат до среќата. Самата среќа е пат.

 

 1. Откажете се од ознаките.

 

 1. Сакајте. Живејте. Ослободете се.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma