Четири причини зошто жените се неверни

1 јануари, 20160
12

Најчесто се зборува за прељубата на мажите, но и жените знаат да бидат неверни. Но, жените тоа го прават од различни причини за разлика од мажите.

Психолозите како најчести причини за неверството на жените ги наведуваат:

Недостиг на внимание и нежност

Жените често се жалат дека партнерот не им посветува доволно време, а помалку ги прегрнува или не знае да ги изненади со некоја ситница. Таквото однесување од страна на партнерот по извесен период фрустрира и е причина за прељуба.

Чувство на инфериорност

Ако жената чувствува дека партнерот ја доживува како „помалку вредна“ од себе, ја смета за недоволно паметна и дека е способна само за домашните работи и чување деца, жената тргнува во потрага по маж кој повеќе ќе ја цени.

Незадоволувачки сексуален живот

Кога припадничките на понежниот пол не се задоволни од сексуалниот живот многу од нив одлучуваат задоволството да го побараат на друго место.

Досада и осаменост

Ако жените се често сами, бидејќи нивните партнери патуваат или долго работат, а тие сами остануваат во домот, самотијата понекогаш ја лекуваат со прељуба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber