Дали можете да ја решите оваа неверојатно тешка загатка?

19 јануари, 20162
20

Живеете сами. Поседувате заклучена плевна чија брава е наместена така што вратата може да се затвори без клуч, но тој е сепак потребен за да може да се отвори. Ја отворивте вратата, ставивте некои работи внатре и решивте да ја заклучите плевната. Следниот ден, полицијата наоѓа мртво тело во плевната. Бидејќи вие сте единствената личност која живее во вашата куќа, полицијата мисли дека вие сте убиецот, но вие не сте направиле ништо лошо.

Постои начин на кој било извршено убиството. Дали можете да го откриете тој начин и да ѝ докажете на полицијата дека не сте виновни?

 

2 comments

 • lazar

  24 јануари, 2016 at 01:38

  ako vratata se otvara samo so taj kluc valjda taj so go e napravil toa e skrsil vratata il inesto drugo za da uleze.

  Reply

 • Wise

  20 јануари, 2016 at 18:05

  “Resivte” ne znaci so sigurnost i definitivno deka i sum ja zatvoril vratata, mozebi sum resil no nesto mi go odvleklo vnimanieto i vrata ostnala otvorena. sepak. Vo meguvreme vleguvaat dve lica ednoto go ubiva drugoto i na odenje ja zatvora vratata.

  P.S Brisete gi e-mail adresite bidejki ne treba da gi objavuvate. NA primer koga go vnesuvav komentarov na “screen” bese adresata od Daniela – mislam deka ne e vo red ako drzite do zastota na licni podatoci

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber