Едноставна математика, а ретки се оние кои ќе дадат точен одговор од прва!

13 јануари, 20168
1

Уште една математичка задача. Како ви оди со основните математички операции? Одговор во коментари…

8 comments

 • S

  20 септември, 2016 at 15:12

  5

  Reply

 • неточен одговор

  6 мај, 2016 at 19:00

  6 – (1×0) + (2:2) = 6 – 0 + 1 = 6 – 1 = 5 (прво операција собирање, после операција одземање) ..

  Reply

 • неточен одговор

  6 мај, 2016 at 18:59

  6 – (1×0) + (2:2) = 6 – 0 + 1 = 6 – 1 = 5 (прво операција собирање, после операција одземање)

  Reply

 • Точен одговор

  28 февруари, 2016 at 17:34

  6 – (1×0) + (2:2) = 6 – 0 + 1 = 6 – 1 = 5 (прво операција собирање, после операција одземање)

  Reply

 • Gjorgji

  25 јануари, 2016 at 18:09

  =1

  Reply

 • Georgi

  24 јануари, 2016 at 18:20

  7

  Reply

 • P

  22 јануари, 2016 at 11:36

  6-1×0+2:2=1

  Reply

 • N

  15 јануари, 2016 at 12:45

  6-(1×0)+(2:2)=6-0+1=7

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş