Еве како да возите по снег и мраз!

5 јануари, 20160
Еве како да возите по снег и мраз!

Зимата пристигна, а пристигнаа и првите сообраќајни проблеми, лизгав коловоз, врнежи и потешкотии. Вниманието кај секој возач секогаш е повеќе од потребно, а посебно за време на студените, зимски месеци.

Зимското правило број еден е – не седнувајте зад волан доколку навистина не е неопходно.

А ако не можете да избегнете возење по снег и мраз, почитувајте ги овие правила.

– Не брзајте, планирајте повеќе време до одредено место, отколку што ви треба во нормални услови. Педалата за гас притискајте ја полека.

– Држете растојание! Имајте на ум дека возачите пред вас исто возат на мраз. Растојанието помеѓу две возила мора да биде три пати поголемо отколку во нормални услови.

– Не треба да влегувате во кривина и да кочите во исто време. Ова значи сигурно пролизгување…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber