Како се изведуваат најпознатите 7 магионичарски трикови

17 ноември, 20160
6

Најдобриот дел во магичните трикови, е кога се прашувате како тие го прават тоа! Сепак, не сите луѓе ја сакаат таа возбудата да не знаат како го изведуваат целиот трик, па за да им се погоди и на тие луѓе постојат одогвори. Дури и класичните магични трикови кој се појавуваат некаде уште во раните 1800-ти, било октирено како се изведуваат  и магијата била разоткриена. 

0-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Може да бидете малку разочарани од тоа колку лесно можеме да бидеме надмудрени одкога  ќе дознаете како некои од овие илузии се осмислени.

1. Левитација

1-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Жената лежи на табла, која се држи од страна на метална шипка. Магионичарот се залага да ја скрие таа прачка, па во зависност од положбата на која стои магионичарот да ја скрие таа шипка одредува колку добро се извршува целиот трик.

2. Пресекување на половина

2-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Личноста во кутијата мора да се склопчи, за да се добие илузија дека телото навистина се преполовува. Лажните нозе се прикачени на крајот на кутијата, за кога кутијата ќе се преполови навистина да изгледа дека сè и во неа се преполовило.

3. Зиг Заг Девојка

3-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Овој трик е навистина едонставен. Кога асистентката влегува во кутијата, на една страна остава простор да влезат сечилата и да помината без никаков проблем до нејзиното тело. Кога средишниот дел од кутијата се бутка на едната страна, само нејзината рака оди со таа кутија, но црните странични линии од кутијата ни прават илузија дека просторот кој што останува вој тој дел е премногу мал за да собере човечко тело.

4. Во воздух

4-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Овој трик е многу сличен на трикот со левитацијата, но тука магионичарот не ја крие потпората. Тој поминува преку асистентот со обрач, дотаму каде што потпората дозволува за да се добие улизуја дека телото навистина лебди во воздухот.

5. Илузија на лебдечки човек

5-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Уличниот перформер седи на метално сточе кое е прицврстено на стап кој е фиксиран на платформа која стои на земјата. Платформата најчесто  е прекриена со некој килим или се наоѓа под земјата(плочкките).

6. Пресекување на половина II

6-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Ова е еден онај познатите класичните трикови. Еден асистент е веќе во една кутија пред да  почне трикот. Кога другиот асистент ќе влезе во кутијата, тој што е веќе внатре ги вади нозете за да изгеда како еден човек да лежи во двете кутии. Кога сечилото ќе ги раздели кутиите, ние всушност гледаме по една половина од двата асистента.

7. Трикот на Мајкл Џексон

7-kako-se-izveduvaat-najpoznatite-7-magionicharski-trikovi-keif-mk

Овој трик е поедноставен од тоа што нас ни изгледа. Вдлабнатината во чевлите се прицврстува за држач и кога ќе се потпреме на нашиот центар на гравитација може многу лесно да се вратиме во нормална положба без да паднеме.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi