Неверојатно: Висечки мост во Перу направен од трева

14 ноември, 20160
2

Во малото градче на обала на реката Амазон живее заедница на луѓе кои секоја година градат мост, нема да верувате, од трева.

Традиционално, мештаните од двете обали се здружуваат за да ја изградат оваа неверојатна творба со техники што датираат уште од периодот на Инките.

Најневеројатно е што за изградба на мостот користат само трева по име „Којо“, што ја берат и собираат, а потоа ја плетат во ситни плетенки кои накнадно се преплетуваат во сé поголеми и посилни јажиња.

Секоја година во исто време, мостот се руши и на негово место се гради нов. За изградба на новиот потребно е само 3 дена.

most

most

most

most

most

most

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi