Вака изгледал Авганистан пред доаѓањето од талибанците

20 јануари, 20160
2

Судејќи по овие фотографии, Авганистан 1960-тите години била многу помодерна и понапредна земја отколку денес.

Оваа интересна колекција фотографии ја направил професор др. Бил Подлих од Аризона кој одлучил да го остави животот во Америка и да отпатува во Кабул со сопругата Маргарет и двете ќерки.

Самите фотографии го прикажуваат мирољубивиот Авганистан кој на големо бил про-западно ориентиран, тотална спротивност од она што е сега.

Идиличните снимки настанале 1967 година во времето кога професорот, работејќи во УНЕСКО, добил работа во Вишата учителска школа во Кабул.

Воспоставувајќи добри односи со тамошното население, овој фотограф-аматер одлучил на овој начин да го документира нивниот начин на живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber