Зошто мачката често зјапа во вас?

2 ноември, 20160
11

Тешко е да се игнорира домашното милениче додека ве гледа без да трепне. Тоа е вообичаено однесување кај мачките, но зошто тоа го прават?

Кај луѓето, зјапањето се смета за непристојно однесување. Меѓутоа, има причина зошто и ние и мачките зјапаме во работи или личности. Таквото однесување укажува на силен интерес.

Најчесто, мачката зјапа бидејќи сака нешто за јадење и верува дека, ако зјапа во вашите очи, ќе ве натера да го направите тоа што таа го сака – да и дадете храна.

Понекогаш тој долг поглед пропратен е со низа отварање и затворање на едното око. Мачките тоа го прават од повеќе причини, така на пример, внимава на предатор.

Потсетуваме, ова е уште еден начин мачката да ви ја покаже наклоноста. Колку мачката и да ве смета за „практичен извор на храна“, таа веројатно зјапа во вас бидејки вие сте центар на нејзиниот универзум. Таа сака да е во вашето присуство, надевајки се на омилената јадење, или не…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi