Beauty лекција: Најчестата грешка при изборот на течна пудра

19 ноември, 20180
5bb3dbf41f0000250123e9bf

Ви се случило и на вас!

Течната пудра е еден од најризичните make up производи за купување. Додека на пример, сенката за очи, маскарата, руменило и многу други производи едноставно можете да ги нарачате и преку интернет, купувањето течна подлога или пудра е честопати игра на среќа. Иако можеби сте се информирале за каков вид на кожа е наменета пудрата која плаирате да ја купите, каков тон има и каков е нејзиниот состав, постои голема можност дека сé уште нема да бидете задоволни со некој сегмент.

Марк Роџерс истакна дека најчестата грешка што ја правиме за време на купувањето на пудра е тоа што предходно не ја пробуваме. Притоа не се мисли на испробување на мала количина на вратот, туку на целото лице. Кога планирате да го купите овој козметички производ, Роџерс напоменува да отидете  на шопинг без шминка. Замолете го продавачот да нанесе пудра на вашето лице или да ставите две или три капки пудра на некоја пластична кутија за да ги испробате дома со други шминки кои што обично ги нанесувате на вашето лице.

Ова е најдобриот начин да дознаете дали ви одговара и дали се вклопува со вашиот тен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber