Дали е возможно да мислиме повеќе од мажите? Еве колку пати дневно жените размислуваат за сексот!

18 декември, 20180
%

Иако секогаш се зборува дека мажите мислат само на секс, истражувањето покажа дека станува збор за заблуда…

Жените ретко  ги признаат своите сексуални фантазии. Повеќето ќе кажат дека воопшто не размислуваат за секс, што всушност е една голема лага. Едно ново истражување покажа дека на жените  таквите мисли многу почесто им се мотаат низ главата отколку што се подготвени да признаат, поточно во просек 18 пати на ден.

Истражувањето спроведено од страна на оnline dating страницата за луѓе во брак (да, и тоа постои) Illicit Encounters покажа дека жените, во просек, размислуваат за секс на секои 51 минута, пресметано доколку дневно спијат по 8 часа. Од друга страна, мажите размислуваат за секс на секои 28 минути.

Истото истражување покажа дека 59% од жените редовно замислуваат секс со своите поранешни партнери, додека кај мажите оваа бројка опаѓа на 49%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber