Истражувањата покажаа дека ќелавоста кај мажите е поврзана со успехот. Дали се согласуваш?

20 септември, 20190
volkan-olmez-BVGMRRFQcf8-unsplash-1200x800

Ќелавите мажи некогаш се сметале дека се сексуално моќни затоа што се сметаше дека ќелавоста е поврзана со повисоки ниво на тестостерон, но научниците го докажале спротивното.

Jason Statham, Jeff Bezos, Bruce Willis…  Жените денес сеуште воздивнуваат за такви мажи. Покрај тоа што се успешни, станува збор за актерите и основачи на „Амазон“, еден од најбогатите луѓе во светот и тие се исто така многу привлечни за спротивниот пол. Експертите би рекле: Тие имаат нешто заедничко – тие се ќелави!

Ова е токму она што жените се чини дека се многу привлечни, а таквите мажи имаат поголема веројатност да го привлечат вниманието. Според истражувањето спроведено на Универзитетот во Пенсилванија, ваквите мажи се по доминантни и успешни. Сите учесници во студијата потврдија дека мажите без коса изгледаат доминантни, посилни…

Но, тие, исто така, се чини дека се – поинтелигентни! Психологот на универзитетот Сарланд, Роналд Хенс, спроведе студија во која учествуваа повеќе од 20.000 луѓе. Неговото истражување покажа дека другите ќелави луѓе се сметаат за поинтелигентни и помудри.

Сепак, полу-ќелавоста не е толку привлечна и мажите кои сè уште имаат малку коса на главата се сметаат за слаби и помалку привлечни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber