Зошто секогаш треба да се расправате пристојно?

23 мај, 20190
к

Во ред, не постои пар кој не се расправа, но постојат расправии и расправии…

Чекор 1: Запомнете со кого се расправате

Станува збор за вашиот партнер, па затоа обидете се да ја разгледате неговата ситуација. „Полесно е да се биде сочувствителни кога ќе се сетите дека тој се грижи за вас, иако ви е лут”, вели терапевката, Кери Кол.

Чекор 2: Прифатете го гестот за смирување

Ако, во среде жестока расправија, вашиот драг покрај неговата ја полни и вашата чаша со вода, вдишете длабоко и дозволете тој акт малку да ве смири. Кога еден од вас ќе го разоружи другиот, тоа е можност жарот да се смири пред да се разгори пламенот.

Чекор 3: Бидете пример

Спуштете го штитот и покажете му како изгледа кога еден од вас го зема во предвид мислењето на другиот. Овој чин функционира многу подобро од оној во кој набројувате зошто не е во право. „Смирено објаснете му дека неговиот став влијае врз вас”, советува Кол.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber