10 ненадминливи заповеди на мудрите луѓе: Добрите работи започнуваат да се случуваат само кога ќе се оддалечите од негативните луѓе!

14 август, 20200
Annotation 2020-08-13 221106

Мудри зборови за подобар живот

Со овие зборови, се објаснува самата суштина на животот. Кој ќе го научи ова на време, цел живот ќе му биде песна.

Навистина не ни треба многу за среќа, колку порано го сфатиме тоа, толку ќе ни биде подобро, затоа научете ги овие 10 заповеди како Оче наш:

  • „Никогаш не се расправајте со идиот – тој ќе ве спушти на негово ниво, а потоа ќе ве претепа со неговото искуство“, Џорџ Карлин.
  • „Никогаш не мавајте човек со кал. Можеби нема да долета до него, а ќе остане во вашите раце“, Дороти Паркер.
  • Никогаш не се сомневајте во вашата привлечност. Запомнете: Вагата лаже, луѓето завидуваат и огледалото е целосно искривено.
  • Не ги барај оние што не те бараат и не ги чекај оние што не те чекаат.
  • Ако ри рекле дека возот поминал, запомни дека има и авиони и бродови.
  • Запомни: добрите работи почнуваат да се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе.
  • Наместо да бришеш солзи од лицето – избриши ги луѓето од животот кои те натераа да плачеш. Не дозволувај постапките на другите луѓе да го уништат твојот внатрешен мир.
  • Никогаш не гледајте наназад – таму нема промени.
  • Никогаш не се споредувајте со другите. Не споредувајте: здравје, сопруг, деца и плата.
  • Ако на вашиот пат не сретнете на себе еднаков или подобар, продолжете го патот сами. Нема пријателство со будали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi