5 книги кои ќе ве доведат до оргазам

13 август, 20200
seks

Книгите за секс честопати можат да ни дадат одговори на прашања што отсекогаш сме сакале да ги знаеме, и сеуште е еден вид табу тема во општеството.

Иако ситуацијата започна да се менува и денес се зборува за секс повеќе од кога било, сепак постојат одредени стереотипи и осуди ако жената сака да зборува отворено за својот сексуален живот. Зошто некои жени можат, а некои не можат да доживеат оргазам? Зошто сè уште слушаме потсмев од општеството при спомнувањето на секс играчките? Зошто мажите и жените се гледаат различно во контекст на сексот? Сексот нè прави ранливи и честопати тоа е извор на проблеми за несреќните парови. За многумина е проблем да зборуваат за мастурбација и секс, од страв од осуда или затоа што тие едноставно се научени дека тоа е тема за која не се зборува, затоа книгите се одлична опција овде. Подолу ви носиме пет книги кои ќе ве водат низ вашиот сексуален пат.

Tracy Cox: Hot sex

Оваа Британка е автор на неколку прирачници за секс, од кои првиот „ Hot sex“ е преведен на повеќе од 20 јазици. Трејси може да се види на телевизија како консултант за секс и врски во многу емисии, а таа исто така успешно пишува колумни за познати списанија. Тајната на нејзините прирачници е едноставно пишување и опишување на сексуалните фантазии и желби што секој ги чувствува, а Трејси ја демистифицира и прави целата работа одлична.

Nicholson Baker: Vox

Роман од 1992 година кој Моника Левински го поклонила на Бил Клинтон. Испис за повеќечасовно флертување преку телефон – скандалозен и непречен дијалог помеѓу две суштински очајни суштества кои, кога ќе спуштат слушалка, може да почувствуваат чувство на олеснување дека со некој друг ги споделиле соништа, најинтимните тајни, а можеби тоа ќе биде чувство на празнина на урбан човек опкружен со гаџети и помагала кои не носат среќа, топлина, исполнетост во животот. Новиот роман на култниот американски писател Николсон Бејкер – фокусиран на физичкото и сензуалното, па дури и перверзно – е прифатено од една генерација која ги зафати сите табуа на овој секогаш лизгав терен, иако во меѓувреме границите на слободното размислување и еротика тивко се преместени во незамисливи точки.

„Кама сутра“

Се разбира, неизбежната литература. Антички индиски текст напишан на санскрит содржи совети за разни сексуални активности и пози кои се сигурен пат до максимално задоволство. Тоа не е само сексуален прирачник, туку е и прослава за духовноста и сензуалноста карактеристична за таа традиција и содржи 1.250 стихови поделени во 36 поглавја, или седум дела. Неговото авторство му се припишува на хинду филозоф по име Маланага Вацијана. Првпат беше преведен на англиски јазик во 1884 година, а дури 10 поглавја се занимаваат со појава на сексуална желба, начини на гушкање, допирање и бакнување, сексуални позиции, предигра и орален секс и описи на различни позиции во сексот што можат да се научат или практикуваат.

Nicole Daedone: Slow sex

Никол Даедон, лицето кое ја „измислило“ оргазмичната медитација, ги објаснува практичните точки на истата. Оргазмичната медитација е еден вид јога во контекст на сексот, а во нејзиниот прирачник авторот дава чекор-по-чекор упатства за тоа како да постигнете оргазам ако имате проблеми со тоа.

Stephen Snyder, MD: Love Worth Making

Психологот Стивен Снајдер смета дека исполонетиот ум може да биде најголема провокација што постои, и дека сексуалниот нарцизам не е само прифатлив, туку и неопходен. И покрај тоа што може да изгледа како радикален пристап кон страста во долгорочните односи, авторот верува дека без оглед на должината на врската, бракот или статусот на љубовта, основата на добриот, незаборавен и страствен секс е токму разбирањето на сопствената сексуалност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi