Ако телефонот ви кочи, „сецка“ и забавува обрнете внимание на ова!

16 август, 20200
hgfgf

Секој уред има оптимален опсег на температура на кој работи најдобро. Колку е повисока или намалена температурата, толку е поголема веројатноста дека уредот „не ќе успее да послужи“ и може да остане трајно оштетен. Затоа е советот да се избегнува употреба на паметни уреди во вакви услови. Високите температури можат да влијаат врз одредени компоненти во уредот.

What does your smartphone risk when exposed to the sun? | Virtual ...

Ова може да доведе до сопирање и „сецкање“, забавување или исклучување на уредот и таквата состојба го скратува траењето на батеријата. Поради сето ова, паметните телефони не треба да бидат оставени на директна сончева светлина, во автомобили, на прозорци или во близина на светлосни рефлектирани површини, бидејќи тоа може да доведе до пораст на температурата. Ако вашиот уред е исклучително жежок на допир, не треба да го користите сè додека не се олади.

هاام] اهم النصائح للمحافظة علي بطارية 🔋الموبايل لاطول فتره ممكنة!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi