Колеги и по прекинување на врската: Што доколку сеуште работите со поранешното момче

16 август, 20200
fsdfsdf


Иако разговорот со поранешното момче, кој ви е сеуште колега е исто така и последната работа на вашиот ум, само зборувањето за тоа како ќе работите заедно покажува дека сте зрели и професионални. Ако вашите колеги не знаеа дека сте биле заедно, не треба да знаат дури и сега кога сте раскинале. А ако тие знаеа, кажете им накратко и јасно дека сте се разделиле без да ги раскажувате деталите. Организирајте се со вашиот поранешен, кој исто така е ваш колега, за промена на проекти или работни места доколку е можно за полесно да се избегнувате меѓусебно некое време без работното страдање.

Love Story : When Love Blossoms In The Four Walls Of The Office ...

Можеби ќе изгледа примамливо да кажете дека сте болни или да ги искористите годишните додека не престанат вашите емоции, но ќе мора да го сретнете вашиот поранешен партнер порано или подоцна, и ако останете дома, само ќе размислувате за тоа што ќе му кажете во секој случај. Со одење на работа, ќе покажете дека не можете да бидете исфрлени од тактиката. Обидете се да останете смирени однадвор, дури и ако се распаѓате одвнатре и ако мислите дека ќе „пукнете“, дишете длабоко додека не се смирите.

A So-Called Singaporean Love Story (Told In Corporate Jargon)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi