Вкусна чоколадна торта која е лесна за приготвување, а нуди неверојатно слатко уживање
Состојки:
- пакување розен кора
- 3 жолчки од јајца
- 250 гр шеќер
- 150 гр млеко во прав
- 100 мл млеко
- 250 гр путер
- 4 лажици какао во прав
- 50 гр чоколадо
Подготовка:
Изматете ги жолчките со шеќерот. Најизменично додавајте млеко во прав и млеко, мешајќи за да јсе соедини смесата.
Додајте го какаото во прав низ сито и промешајте целосно да се соедини смесата.
Варете додека кремот не згусне, но внимавајте да не зоврие.
Промешајте постојано.
Оставете да се излади целосно.
Измешакте го путерот, а потоа полека додајте го зготвениот чоколаден крем. Филувајте ја кората, намачкајте ја тортатата, а потоа посипете со рендано чоколадо и добро изладете.