Состојки за пандишпан:
4 јајца
80 грама шеќер
малку прашок за пециво
120 грама брашно
сол
Состојки за фил:
1/2 кесичка со желатин
250 грама маскарпоне сирење
сок и рендана кора од лимон
40 грама шеќер
120 мл павлака
шеќер во прав
сок од лимон
Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Цврсто изматете ги жолчките, додавајќи 40 грама шеќер. Измешајте ги жолчките со преостанатиот шеќер. Измешајте брашно и прашок за пециво, а потоа додајте сè во смесата со јајца. Добро изматено тесто префрлете го на претходно подготвен калап обложен со хартија. Печете 10 минути. Измешајте го маскарпонето со сок од лимон, кора од лимон и шеќер. Измешајте желатин со 3 лажици маскарпон и додадете го остатокот од кремот. Цврсто изматете ја павлаката и додадете ја. Пред сервирање, посипете го ролатот со густ слој шеќер во прав и исечете го на парчиња со еднаква дебелина. Гарнирајте со парчиња тенко исечен лимон.