Строги кралски правила на кои мора да се придржуваат кралските деца

17 август, 20200
хгјбнк

Познато е дека британското кралско семејство има строги кралски правила што мора да ги следат сите членови. Но, овој задолжителен протокол важи и за најмладите – принцези и кнезови.

Тие мора да се поклонат пред кралицата

Кралскиот протокол предвидува дека жените во кралското семејство мора да се поклонат пред кралицата кога ќе ја видат за прв пат во текот на денот.


Тие треба да поминат низ тренинг за добри манири

Најмладите членови на кралското семејство започнуваат со обука веднаш штом ќе наполнат возраста за да можат да седнат на масата.


Учат друг јазик

Повеќето членови на кралското семејство научиле странски јазик кога биле деца – кралицата Елизабета Втора, принцот Чарлс и принцот Вилијам добро зборуваат на француски јазик.


Момчињата треба да носат шорцеви

Децата на кралското семејство исто така мора да почитуваат одредени модни правила, од кои најчудното е што момчињата можат да носат само шорцеви во јавноста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi