Работодавачите гледаат и хороскоп на кандидатите во овие области во Русија!

17 август, 20200
ѕхѕх

Поголемиот дел од сопствениците на деловни активности, односно 74 проценти од нив и 85 проценти од менаџерите за човечки ресурси, воопшто не го земаат предвид хороскопскиот знак при вработување, се наведува во студијата, пренесе ТАСС. Според собраните податоци, 75% од работодавачите ги земаат предвид знаците на зодијакот при ангажирање кандидати на раководни позиции, 50% при вработување за позиција на управител во канцеларии и 45% при вработување на работни места во секторите продажба и услуги.

За еден од пет сопственици на деловни активности или професионалци за човечки ресурси, хороскопските знаци се важни при изборот на потенцијални ИТ професионалци, додека до 15 проценти се важни при изборот на професионален маркетинг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi