ГРЕШИТЕ ЦЕЛ ЖИВОТ! Сунѓерчињата за миење садови имаат рок на траење! АКО НЕ ГИ ЗАМЕНИТЕ ОПАСНОСТА ОД ЗАРАЗИ Е ОГРОМНА!

7 август, 20200
сунѓерче

Од толку многу работи во домот, често забораваме дека повеќето од нив имаат рок на траење.

Што е најлошо, најмалку внимание посветуваме на работи кои ги користиме секојдневно и кои по некое време се претвораат во легло на бактерии.

Овие 5 работи треба веднаш да ги исфрлите од домот:

Кијнски сунѓери- рок на употреба: една недела

Како резултат од нередовната замена на сунѓерите бактериите се собираат и можат да предизвикаат низа на болести, вклучувајќи и ЕшерихијаКоли, Салмонела и дриги. Вистината за синѓерите е дека тие се вистински магнети за нечистотии, а едно истражување покажало дека овие сунѓери се понечисти и од ВЦ школката.

Четка за коса- една година

Треба да се чисти барем еднапш неделно и да се замени со нова еднаш годишно. Ако се работи за четка со природни влакна, треба да ја замените по само 7 до 10 месеци.

Филтер за вода- шест месеци

Ако имате фрижидер со вграден филтер за вода, најверојатно нема да го менувате филтерот онолку често колку што е потребно. Кога не се заменува доволно често, филтерот не може да ги одвојува нечистотиите од водата за пиење. Многумина препорачиваат замена на филтерот на секои 6 месеци.

Пластични садови за храна- веднаш фрлете ги

Кога денес купувате пластични садови за храна, веројатно ќе забележите мала налепница која ве уверува дека се “без BPA”. Старите пластични садови без тава ознака веднаш фрлете ги и заменете ги со нова, безбедна пластика или стаклени садови за чување на храна.

Перници- 2 години

Перниците со време стануваат дом на голем број на грини и го менуваат обликот заради што може да дојде до појава на болка во вратот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi