Како говореше за љубовта, стилот и женската убавина, Модната Икона на 20 век- Ив Сен Лорен?!

7 август, 20200
окко


Совети од генијалецот кој ја презеде модната куќа Диор на 21-годишна возраст.


За женската убавина

„За да биде убава, жената треба само да има црн џемпер, црно здолниште и да чекори рака под рака со човекот што го сака“.

„Ако жената се грижи за своето тело, секогаш ќе има некој што ќе купи палто за виткање“.

„Најдобрата облека за жена е прегратка на маж кој ја сака. Но, за оние кои се лишени од таква среќа, еве и јас “.

За стилот и времето

„Модата поминува – останува стилот“.

„Јас не се занимавам со сензација и иновации, туку со усовршување на мојот стил“.

Другата страна на модата

„Физички ме боли кога ќе видам колку патетична станува жена кога станува жртва на модата“.

Зошто е потребна мода

„Модата не само што ги прави жените убави, туку и ги смирува, им дава самодоверба“.

Најважното нешто

„Со текот на годините, сфатив дека најважно во врска со фустанот е жената која го носи“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi