Локалните жители спречиле нивниот остров да стане луксузно тропско одморалиште

19 август, 20200
maldivi

Од уништување на корални гребени, одземање на живеалиштата на животните до загрозување на квалитетот на животот на луѓето – Малдивците се побунија против приватизацијата на нивните острови и започнале кампања што ги спречи градителите да ги уништат.

Бидејќи нивната популација е многу млада, тие започнале кампања на социјалните медиуми, повикувајќи на спас на островите што ги нарекуваат „излетнички острови“. Тие, исто така, предупредија за штетата предизвикана од коралните гребени и последиците од животната средина што ќе следуваат. Нивната борба, за среќа, вроди со плод.

Погледнете го видеото:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi