Објавено е дека имунитетот од Корона трае 3 месеци. Дали е навистина така?

16 август, 20200
бмбн


Првичните информации за заштита од нова инфекција беа извлечени од новите препораки , објавени на почетокот на август, во кои се вели дека „оние кои имале коронавирус во последните три месеци, не мора да се изолираат“ во случај на контакт со пациенти.

धक्कादायक : दीड लाखांचं बिल पाहून ...

Следи дека заштитата од нова инфекција трае најмногу три месеци, по што е можно повторно да се зарази. Сепак, во понатамошно појаснување, претставниците на ЦДЦ негираа такво толкување на препораките. Времетраењето и јачината на имунитетот сè уште не се познати и не може да се тврди дека заштитата од вирусот трае најмногу три месеци по инфекцијата, велат тие.

About Hungary - CORONAVIRUS: Here's the latest

Според досегашните сознанија на научниците, можноста за двојна инфекција во период од 90 дена е исклучително мала, а студиите за антитела во организмот се разликуваат. Според едниот, нивниот број почнува да опаѓа два и пол месеци по инфекцијата, а според други, 90 проценти од луѓето ќе имаат антитела неколку месеци откако ќе ја надминат короната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi