ОБЈАВИЈА кога ќе ЗАПОЧНЕ ТРЕТАТА СВЕТСКА ВОЈНА!

9 јуни, 20200
vojna

Трифко Гузина, толкувач на големиот пророк, најавува тешки 14 години што започнале со падот на Гадафи.
Добрите познавачи на пророштвото велат дека Нострадамус предвидел многу тежок период, кој ни приоѓа опасно. Д-р Трифко Гузина, човек кој ги дешифрираше повеќето мисли на Нострадамус и меѓу најдобрите познавачи на делата на овој пророк, тврди дека небото ќе биде главно за судбината на целото човештво и ќе доводи дури и до Трета светска војна!

  • Детално анализирав едно од највпечатливите пророштва во рамките на центрионскиот катрен 433 и тоа претставува вовед во нов циклус – вели Гузина.
    Тоа ќе биде период во кој „Небото ќе го суди човештвото“. Според моите пресметки, со примена на Питагоровата геометрија, тој веќе започна во 2010 година и ќе трае до 2024 година. Тоа е циклус кој ќе биде од најголемо значење за човечкиот род!

Како што објаснува Трифко Гусина, во пророштвата на Нострадамус тој јасно видел драматични космички настани во механиката на ѕвездите, планетите и кометите што би предизвикале претумбации во светот за време на овој четиринаесетгодишен период (вознемиреност, збунетост, немир, отспапување од траекториите на небесните тела, или отстапувањето од законите на Кеплер, што го покажуваат текот на едно тело во сончевиот систем, планетите, кометите или Месечината, особено нашата Месечина, заради истоимената привлечност на другите тела), со огромни промени во организацијата на државите и народите.

  • Важен дел од овој циклус на видливото Судење на небото се однесува на воздушните вооружени дејства, а овој процес во голема мерка се одвива пред нашите очи во земјите на северна Африка и Блискиот исток – продолжува д-р Гузина.
    Циклусот (од 2010 до 2017 година) веќе го вклучи мачното убиство на Гадафи, а Мубарак е соборен и се заканува на многумина како што се мароканскиот крал, Башар ал Асад, како и многу други државници во Јемен, Судан, Ирак, Иран и субсахарска Африка. и во Емирати. За жал, овие умерени исламски владетели ќе бидат заменети со милитантни исламисти и нивни групи како што се вахабистите и Ал Каеда. Сето ова може да доведе до Трета светска војна под водство на третиот антихрист.
  • Според моите пресметки – ова ќе започне во 2029 година! За време на декодирањето на другите најави на Нострадамус, сфатив дека војната на исламот против христијанството ќе трае до 2056 година – вели тој. Опишувајќи ги најавените настани, д-р Гузина објаснува дека, како специјалист доктор и хуманист, многу му е тешко кога тој прави вакви соопштенија.

За жал, пророштвата се вистинити, дивинаторски и натприродни по потекло. Пророштва доаѓаат од Божјиот извор и треба да се декодираат и да бидат достапни на луѓето, за да можат да извлечат пораки навреме.


– Третата светска војна, сепак, ќе биде најдраматичниот феномен од сите и ќе биде последна во долгата историја на човештвото – заклучува Трифко Гузина.
Сепак, драматични настани ќе се случат годинава, па „појавата на две сонце“ ова треба да се очекува во септември, а значителни земјотреси ќе се случат во Виена и австриската провинција во октомври. На сево ова самите ќе бидеме сведоци и затоа мислам дека е многу важно да ги објавиме предвидувањата на големиот Мишел Нострадамус. Затоа е важен цензурискиот катран 433, затоа што претставува вовед во циклусот на судењето на Небото …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber