Планетите навистина не ни даваат мир! УРАН се движи ретроградно, еве нови драми во наредните пет месеци

16 август, 20200
horoskop

Уран ќе биде во ретроградно движење од 15 август до 14 јануари следната година, и ќе остане во знакот на Бик се до 26 април 2026 година.

Уран тргна на очигледна ретроградна прошетка низ знакот на Бик. Оваа планета престојува во секој знак околу 7 години, а за да се орбитира низ целиот зодијак, потребни се околу 84 години. Така, по 80 години, се нашол повторно во знакот на Бик.

Донесе промени во глобалниот монетарен систем, материјални вредности, придонесе за значително испраќање сателити во орбита, влијаеше на нови зачудувачки иновации во областа на комуникацијата, интернетот и новите движења за и против глобализацијата, дигитализацијата и чипувања.

Ова не е ништо чудно затоа што тој е планета што го менува внатрешниот свет на лично ниво, но и надворешноста на колективната призма на гледање на светот околу нас.

Уран сега се придружува на „журката на планетите“ кои навидум се движат наназад и на сите нивоа нè враќаат да ги утврдиме, да ги отстраниме лагите од вистината, новите работи од старите, иднината од минатото. Се придружува на ретроградни Сатурн, Јупитер, Плутон и Нептун, но единствената разлика е во тоа што Уран не сака да се движи наназад, затоа што тоа не е негова природа.

Тој е реформатор, планета на иднината, будење, нови визии и погледи на индивидуално и колективно ниво. Тој не е заинтересиран за историја, туку за иднина. Уран е блесок на умот, знаењето и голем чекор напред. Никогаш не се грижи за старите работи затоа што гледа напред.

Бидејќи Уран е во знакот на Бик, тој ги опишува материјалните односи, така што во следните пет месеци може да очекуваме да се занимаваме со пари, начинот на заработка и материјална сигурност. Ништо нема да биде поважно од парите и начинот на кој ќе дојдеме до нив. Таму каде имате натална куќа во знакот на Бик, очекувајте промени. Биковите ги почувствуваа промените, а сега сите промени се ревидираат и повторно се проверуваат. Бикот сака да се осигура, но со непредвидливиот Уран не постои сигурност, туку прилагодување кон нови ситуации и објективни околности. И не само што се прилагодува на новите околности, туку и на драматичните ситуации.

Уран делува ненадејно, неочекувано и со молскавична брзина. Затоа постои проблем со прилагодување без претходно организирана подготовка. Нема распоред, само итен одговор на настанот.

Оваа планета на револуција започнува во ретрограден тек од десеттиот степен на Бик и ни носи преиспитување на веќе донесените одлуки. На полето на партнерства се прави преиспитување, бидејќи оние партнери кои се разделија повторно се занимаваат со сложени прашања поврзани со безбедноста на веќе постигнатите договори. Некои партнерства ќе дојдат во судир заради себичност и недостаток на посветеност. Така, може да се очекува дека преамбициозната природа на еден партнер создава тешка ситуација во врска која започна да се распаѓа.

Од друга страна, плановите и рутината се менуваат по благодет или сила. Сепак, најважниот и главниот фокус на ретрограден Уран е токму на преиспитување на финансиските проблеми во сите односи, и во љубовта, во пријателството и во бизнисот.

Ова е период кога сите припадници на сите хороскопски знаци ќе ги преиспитаат своите ставови и однесување према објективни околности: пари, финансии, влогови и секој вид инвестиции, затоа што многу работи се променија и во деловната област. Нагласена е и грижата за менталната состојба по наметнатите промени. Затоа, обидете се да бидете верни на себе, без оглед на тоа што светот околу вас е неповратно променет. Животот продолжува, само на поинаков начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi