Сафари паркот во Мексико во живо го пренесуваше раѓањето на слончето Зум.

15 август, 20200
Annotation 2020-08-15 215533

Тоа е шесто слонче родено во сафари паркот во Пуебли, југоисточно од главниот град , во крдо на слонови спасени пред осум години во Намбија, каде што беа загрозени од криволовци.

– Ретко може да се види раѓање на слон- рече Франк Карлос Камачо, директор на паркот African Safari, каде во петокот слончето си играше околу мајчините нозе.

Погледнете како тоа изгледаше:

– Преносот во живо за доаѓањето на  слончето на свет е многу кориснен за јавноста – рече, пренесува АФП.

Управата на паркот наведе дека има желба  слоновите да се вратат во Африка .

– Тие не се наши. Припаѓаат на светот – рече Камачо.

– Сакаме да бидат во Африка, но сегашните околности се тешки – напомена и додаде дека луѓето кои работат во туризмот останале без работа заради пандемијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi