Се сеќавате на Американецот кој со ориз прикажа колкаво богатство поседува Џеф Безос? Сега има ново видео!

10 август, 20200
ориз

Ништо подобро не ја објаснува глобалната нееднаквост од богатството на основачот на Амазон, Џеф Безос. Во февруари 2020 година Безос поседувал 122 милијарди долари. За само шест кратки месеци, за време на глобалната пандемија со коронавирусот, Безос го зголемил богатството за околу 50 милијарди долари.

Не се чувствувајте лошо ако не можете да замислите колку милијарди долари се тоа. Во прашање се огромни бројки кои Хемпри Јанг кој живее и работи во Сан Франциско во САД. На своите гледачи решил да им ја приближи оваа бројка со помош на ориз.

Во видеото на Јанг едно зрно ориз претставува 100000 американски долари. Богатството на Безос пренесено во ориз во февруари изнесувало околу 26 килограми од овој продукт.

Погледнете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi