Село кое има само една буква во своето име: Секој знае каде е и има посебно значење!

27 август, 2020
selo

Ова село, кое се наоѓа во северниот дел на Норвешка, има само 100 жители, но е едно од ретките населени места со само една буква

Населбата се вика Å.

Å на норвешки значи „езеро“ и се изговара како „О“.

Оваа мало волшебство  е често привлечно за туристите кои ја посетуваат Норвешка, но за жал, некои од нив решаваат „како сувенир“ да го земат знакот што укажува на населбата .

Локалното население треба редовно да поставува нови табли, но доколку производството на нова табла се наплаќа според бројот на букви, тие веројатно нема да банкротираат.

escort - Korsan taksi