Смокви на тост: Необична закуска по која „полудеа“ и најголемите гурмани!
Луѓето од Велика Британија, Австралија и САД веќе некое време споделуваат фотографии од своите деликатеси на социјалните мрежи, а главната улога ја имаат смоквите на тост. Гурманите ширум светот комбинираат смокви и со слатки и солени состојки.
Побарувачката на клиенти за сезонски смокви расте, па затоа ги баравме највкусните смокви што може да ги најдеме. Разновидноста „Куело де Дама“ е најдобрата што ја пробав – текстурата е исклучителна и неверојатнa. Смоквите се разноврсни – одлични се како закуска или во комбинација со слатки или солени јадења – рече Џејк Тилинг, еден од купувачите на смокви.
Елегантни додатоци за тост, особено авокадо, се голем тренд на храна во последниве години, а путерот од грашок на тост стана омилен и на Инстаграм меѓу гурманите.