Во последните часови од животот, СЕ се сведува на ова: 5 работи за кои најмногу ќе жалиме во смртна постела!

22 август, 20200
старост

Луѓето, во последните часови од животот, скоро секогаш жалат за една од овие 5 работи

Една жена работеше во болница многу години. Нејзината должност била да ја ублажи состојбата на пациентите што умираат. Така таа ги поминала деновите покрај луѓето што и умираат на рацете. Таа забележала дека повеќето луѓе завршуваат жалејќи се на овие 5 работи:

1. Жалам што немав храброст да го живеам животот што го посакував, туку го живеев онака како што очекуваа другите од мене.

2. Жал ми е што работев напорно, никогаш не се одморив, работата ми беше сè. И парите исчезнаа, исто како што доаѓаа.

3. Би сакал да можам да ги покажам своите чувства. Се затоа што „е срамота некој тоа да го види“ не ги бакнував и гушкав доволно сопругата и децата. Како човек, не се опијанив со пријателите, не пеев, не се препуштав на моментите….

4. Жал ми е што не останав во контакт со пријателите. Оставив сè на случајност, а луѓето одеа и однесоа дел од мојата душа со нив. Кога починаа моите родители, покрај мене немаше никој што ме познаваше уште од детството …

5. Посакувам да си дозволев да бидам посреќен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi