Зошто не смееме да пиеме вода од пластично шише кое стоело во автомобилот?

19 август, 20200
sise

Не оставајте вода и други пијалоци во пластични шишиња во автомобил кој е паркиран на сонце бидејќи топлината може да го промени составот на пијалоците во нив.

Заклучен автомобил кој е паркиран на сонце за време на потоплите денови може да биде извор на неочекувана опасност.

Имено, ако температурата на воздухот е 30 Целзиусови степени, во автомобилот ќе се искачи на 45 степени по само половина час мирување.

Во летните месеци, сепак, температурите достигнуваат помеѓу 50 и 70 Целзиусови степени.

На вакви екстремни температури, не е препорачливо да седите во автомобил, а камоли да консумирате пијалок од пластично шише што било во него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi