Ако сакате чизкејк, тогаш ќе го обожавате и овој со лешници.
Состојки:
250 мл шлаг
180 г чоколаден крем
220 гр маскарпоне сирење
три лажици стопен путер
250 гр бисквити со чоколадо
100 гр чоколадо
100 гр лешници
Бисквитот измелете го, измешајте го со растопен путер и наредете го на дното од тркалезна форма за торта. Измешајте сирење и чоколаден крем, и кога ќе добиете униформа смеса, додадете шлаг.
Истурете го филот врз бисквитната кора, израмнете, покријте со фолија и ставете го во фрижидер најмалку два часа.
Растопете го чоколадото, па додајте ги лешниците.
Истурете ја оваа смеса врз чизкејкот и оставете да се излади уште малку. Послужете со кафе.