Истражување покажа со какви жени изневеруваат мажите

26 октомври, 2021
depositphotos_82656670-stock-photo-cheater-man-cheating-during-a
Мажите почесто ги изневеруваат своите партнерки, а тоа никогаш не би ви паднало на памет – истражувањето ги поврза материјалните приходи со верноста во врската. Студија на Универзитетот во Конектикат спроведена во парови, се обиде да докаже дали постои врска помеѓу материјалниот приход на партнерот и измамата. Тие дојдоа до заклучок дека мажите, кои заработуваат повеќе, се склони кон верност, додека оние кои заработуваат значително помалку од своите партнери, најверојатно ќе ги изневерат. Мажите биле на возраст меѓу 18 и 32 години, па ова покажало дека кога моќта на мажот е малку нарушена, тој се чувствува инфериорно, па затоа е повеќе склон кон прељуба. Луѓето кои се финансиски зависни од нивниот партнер понекогаш го доживуваат неверството како обид за враќање на правдата во врската. Мажите може да сметаат дека таквата зависност е особено заканувачка. На економски зависен човек му е дозволено неверство, во неговата глава, додека истовремено се оддалечува од партнерот кој носи леб во домот, објасни водачот на студијата, Кристин Мунш.
Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/