Состојки:
4-6 парчиња свинско месо (или некое друго месо)
4 лажици супа или вода
4 лажици крем за готвење
2 кисели краставички
2 лажици сенф
2 лажици масло
пипер сув
Подготовка:
Исчукајте ги свинските шницли малку, зачинете со сол, бибер и сув зачин и испржете ги на 2 лажици масло. Извадете ги и држете ги покриени на топло место. Потоа истурете супа или вода над маснотиите од пржење на месото. Додадете павлака за готвење и промешајте. Исечете кисели краставички на мали коцки, а потоа измешајте ги во павлака и промешајте. Додадете сенф, сецкан магдонос, па зовријте и зачинете по желба. Вратете го испеченото месо во сосот, промешајте и послужете го веднаш.