Едниот фил од кокос, а другиот од мелени бисквити – едноставно совршено.
Состојки:
1 литар млеко од соја
3 кесички пудинг од ванила
120 гр маргарин
100 гр бело чоколадо
3 лажици шеќер
180 гр кокос
200 гр мелени бисквити
1 пакување бисквити
сок од портокал
Подготовка:
Измешајте го пудингот со шеќерот и 300 мл млеко да нема грутчиња. Загрејте го преостанатото млеко и додадете го пудингот. Гответе додека не се згусне со постојано мешање. Додадете го белото чоколадо и мешајте додека не се растопи. Тргнете од шпоретот и покријте со фолија, а потоа оставете да се излади на собна температура.
Потопете го бисквитите во сокот од портокал и наредете го во калап. Во изладениот пудинг додадете го маргаринот на собна температура кој претходно сте го изматиле.
Смесата поделете ја на два еднакви дела, на едниот додадете кокос, а на другиот мелени бисквити и убаво измешајте. Во калапот прво прелијте ги бисквитите со филот од бисквити, па со оној од кокос. Оставете го колачот преку ноќ во фрижидер.
Можете да украсите со кокос или по желба.
Пријатно!