Омилениот доручек стана уште полесен за правење: За совршено јајце на око, потребна ви е само ЧЕПКАЛКА ЗА ЗАБИ!

22 мај, 20230
fried-eggs-g6213c5248_1920

Изгледа дека нема поедноставен рецепт од оној за јајца на око. Сè што треба да направите е да скршите јајце во тава и да се испржи. Но, колку и да изгледа лесно, ова јадење не секогаш излегува добро и вкусно. Искусните домаќинки открија два трика кои ќе помогнат овој вкусен појадок секогаш да испаѓа совршено.

Првото нешто што е важно кога подготвувате јајца на око е да користите путер наместо масло. А исто така важно е јајцето да се скрши што поблиску до тавата, за да не се рашири жолчката.

Но, постои уште еден трик кој е многу полесен и подобар. Кога ќе го скршите јајцето во тавата, земете чепкалка за заби и прободете го јајцето каде што се спојуваат жолчката и белката. Така убаво ќе се распореди околу тавата и рамномерно ќе се испржи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi