Знаете ли за што служи мат, а за што сјајната страна на алуминиумската фолија?

23 мај, 20240
Roll of twisted food foil for packaging food on yellow background

Секојдневно користиме алуминиумска фолија во домот. Нејзината главна карактеристика е тоа што е мат од едната, а сјаен од другата страна.

Дали некогаш сте се запрашале која страна од фолијата е „правилна“ и која најдобро ќе го направи она што ви треба?

Сјајните и мат страните на филмот се резултат на процесот на производство во последната фаза, кога два слоја фолија минуваат низ валјак истовремено.

Страната што доаѓа во контакт со високо полиран челичен валјак станува сјајна, додека другата страна останува мат.

Што се однесува до храната и употребата во домаќинството, не е важно на која страна ќе ја свртите фолијата.

Сепак, некои производители на нелепливи алуминиумски фолии истакнуваат дека максимална ефикасност се постигнува кога храната се става на мат страна и се завиткува со неа, пренесува Крстарица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma