Готвачите секогаш ставаат хартија за печење на дното на рерната – еве и зошто

5 мај, 20240
5678

Професионалните готвачи препорачуваат еден трик кој, како што велат, гарантира најдобар вкус како од професионалните ресторани.

Сè што треба да направите е да ја извадите решетката и да ја подготвите храната на самото дно од рерната.

Професионалните готвачи велат дека ова е најдобриот начин да се подготви пица, леб или цело пилешко или мисирка, бидејќи така добивате одличен вкус поради топлата долна површина на рерната која е во контакт со храната.

Нивниот совет е да ги извадите решетките и да ставите хартија за печење, а потоа да ја загреете рерната на 250 степени, но внимавајте дното на рерната да биде доволно цврсто за да ја издржи тежината на храната што ја подготвувате.

Дополнително, некои печки имаат отвори на дното што може да предизвикаат проблеми доколку се блокирани или затворени.

Овој дизајн е вообичаен кај шпоретите на гас, па ако не сте сигурни, пред да започнете со готвење, подобро е да проверите сè кај производителот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi