Бидете сигурни да пробате една од овие техники – нема да зажалите!
Инвестирајте во квалитетна тава за скара.
Купете тава од лесно железо што добро загрева и може да ја дистрибуира топлината рамномерно. Тој ќе се погрижи за „трагите“ од скара на храната и за добро испеченото јадење што го баравте.
Исто така, овој резултат може да се добие со скара (чинија за печење), која изгледа скоро како тава за пржење, освен што нема рачка и не е „подигната“.
Најдобро е што можете да подготвите палачинки на ова следното утро!
Користете ја рерната.
Ако не сакате да има чад во вашата кујна, печење во рерната е најдобриот избор. Горниот грејач во вашата рерна е всушност „превртена“ скара, бидејќи се загрева одозгора, за разлика од решетката, која се загрева одоздола. Со овој метод, нема да добиете никакви траги на печење на храната, но можете да го испечете добро.
Грејачот се разликува од рерна до печка, но најдобриот начин е да ја поставите храната на 15 центиметри од грејачот. Ставете ја храната на решетката и под неа сад за печење.
Свртете ја храната на половина од печењето како што правите за време на подготовките за скара.
Повеќето хамбургери и стекови ќе печат 4 до 5 минути од секоја страна.
Подобрете го вкусот на скара со вистинските состојки.
Дефинитивно ќе има забележителен недостаток на чад при подготовка на храна во тава или рерна. Добрата вест е дека можете да го постигнете вкусот на скара со додавање на други состојки.
Додавање на сосови од скара или додавање на чили во прав ќе му даде на месото пушен вкус.
Доколку сакате мирисот на чад, без храната да биде премногу зачинета, наместо сос од чили и скара, ставете пушена пудра од папрака, која доаѓа во блага, горчливо-слатка или жешка верзија.