20 февруари, 2020

Радио

Кликнете и бидете инспирирани од Исланд

19 април, 2011, Нема коментари
Исланд реши на еден поинаков начин да ја промовира својата држава. Во видеото е покажано се она што Исланд го прави одличен. Од луѓето, музиката, убавите глетки и пејсажи, Исланд ја засили својата пропаганда...

Париз

13 април, 2011, Нема коментари
Париз е главен град на Францијаа воедно претставува и административен, политички, стопански, културен и образовно-научен центар на таа земја. Градот лежи на бреговите на реката Сена во северниот дел на Франција, во регионот Ил-де-Франс...

Прага

30 март, 2011, Нема коментари
Прага,  е главен град на Чешка. Сместен е на реката Влтава, во центарот на Бохемија. Прага е култутурен и економски центар на Чешка повеке од 1000 години. Инаку Прага, се нарекува “Златен град” затоа...

Барселона – градот на грофовите

10 март, 2011, Нема коментари
Барселона е главен и воедно најнаселен град во Автономната заедница Каталонија и втор по големина град во Шпанија со население од 1.615 908 жители во 2008 година. Барселона е единаесетта по ред најнаселена општина...

Истанбул

16 декември, 2010, Нема коментари
Истанбул е најголемиот град во Турција и еден од најголемите градови во светот, со население од 12.600.000 жители. Истанбул, исто така е мегалополис, како и голем финансиски и културен центар во Турција и светот....
Почетна // патување // Категорија "ДЕСТИНАЦИИ" (Page 84)
Горе