28 мај, 2017

Радио

Исфрлете ги токсините од телото со ѓумбир

23 декември, 2010, Нема коментари
Коренот од ѓумбир содржи посебна врста на етерични масла и лути супстанци кои делуваат на нашите нерви, а во исто време го поттикнуваат лачењето на плунката и желудочните сокови. Благодарение на наведените особини, ѓумбирот...

Откажете ги цигарите без да се здебелите

22 декември, 2010, Нема коментари
Точно е дека од како ќе ги откажете цигарите, во првите шест месеци може да покачите некој килограм повеќе. Но, со мала дисциплина во исхраната може многу лесно да го контролирате сето ова. Нутриционистите...

Со природни лекови против главоболка

21 декември, 2010, Нема коментари
При честите, секојдневни главоболки веќе и пиењето на апчиња не помага. Изберете да си помогнете но, овој пат со природни лекови. Има некои производи кои навистина опуштаат и ја намалуваат главоболката. Така на пример,...

Матичните клетки како спас од тешки болести

20 декември, 2010, Нема коментари
Матичните клетки се основна врста на клетки кои се со текот на развојот на ембрионот се развиваат во клетки од сите видови, од клетки на кожата, срцевиот мускул, крвни зрнца и други ткива. Понатака...

Како да се справиме со стресот?

19 декември, 2010, Нема коментари
Имајќи предвид дека стресните настани не може секогаш да се предвидат и избегнат, а тие, како што веќе споменавме, не можат секогаш и во потполност да се контролираат, се чини дека човекот е беспомошен...

Термичките терапии помагаат во лекување на ракот

16 декември, 2010, Нема коментари
Затоплување на туморот и околното ткиво на 43 степени ги уништува клетките на ракот и им помага на цитостатиците подобро да функционираат – велат германски истражувачи. Пациентите со рак, кои примиле хемотерапија, додека нивните...

Со домашни лекови помогнете си при сувата кашлица

14 декември, 2010, Нема коментари
Со настинките, кои се неизбежни во зимата, честа е појавата на сува и непријатна настинка. Доколку станува збор за обична сува кашлица, може да си помогнете со некои стари народни лекови. Еден од нив...

Ниското ниво на витаминот Д не влијае на семента течност

13 декември, 2010, Нема коментари
Недостатокот на витамин Д во последно време се обвинуваше за се поголемиот број здравствени проблеми, но изгледа дека не влијае на квалитетот на семената течност кај мажите, утврдил еден тим на експерти од Универзитетската...

Рибиното масло не ја подобрува менталната функција

12 декември, 2010, Нема коментари
Рибиното масло може да биде добро за срцето но, се чини дека не ја подобрува менталната функција, велат британските експерти од Лондон. Претходните истражувања велеа дека со употребата на рибиното масло се подобрува менталното...

Нешто повеќе за сексот

12 декември, 2010, Нема коментари
– Судејќи според Американскиот “Музеј на сексот”, вибраторот првенствено се користел за лекување на женската хистерија во 19 век. – Најмалиот измерен пенис до сега во светот во е долг само 1 см. –...

Менопауза

12 декември, 2010, Нема коментари
Менопаузата не е болест, и не трае вечно. Ова е период кој може да помине без никакви промени кај жената, но може да биде и страшно неподнослив. Со цел да Ви помогнеме, еве неколку...

Откријте ја човековата природа на партнерот преку неговите дланки

10 декември, 2010, Нема коментари
За да дознаете нешто повеќе за партнерот, направете кратка анализа на неговите дланки. Ова го потврдуваат и научниците од Универзитетот Алберта, од Канада. Едно нивно истражување вели дека, доколу показалецот е помал од прстот...

Како се бакнуваат луѓето според хороскопските знаци

9 декември, 2010, Нема коментари
Некои луѓе мислат дека бакнежот е физичко искуство, додека други пак со бакнежот ги изразуваат емоциите и блискоста со партнерот. Доживувањето на бакнежот зависи и од хороскопскиот знак на партнерот, а еве што може...
Почетна // живот // Категорија "здравје" (Page 144)
Горе