“Икеа“ се откажува од изградба на фабрика во Србија

7 февруари, 20110
ikea
Шведската компанија “Икеа“ се откажала од отворање на фабрика во Србија, додека изградбата на голем трговски центар и стоковна куќа на “Икеа“ сигурно нема да се реализира во 2011 година, пишува белградскиот весник “Прес“.
“Икеа“, како што пишува весникот, се откажува бидејќи државата не сакала бесплатно да и’ го отстапи земјиштето за изградба на фабриката.
“Бевме подготвени да дадеме одредени субвенции за почнување на
производство. Тие, меѓутоа, сакаа да градат фабрика ако државата бесплатно им даде земјиште. Иако се работи за светска компанија владата за ништо не сакаше да направи таква отстапка“, изјавил од владата за “Прес“.

Извор: Netpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi