10-те најнаселени градови во светот

20 јуни, 20110
skyline

Ова е листа на 10-те најголеми градови во светот.
1.Tokyo-Yokohama, Јапонија – 33,200,000


2. New York, Америка – 17,800,000


3. Sao Paulo, Бразил- 17,700,0004. Seoul-Incheon, Јужна Кореа – 17,500,0005. Mexico City, Мексико- 17,400,0006. Osaka-Kobe-Kyoto, Јапонија – 16,425,0007. Manila, Филипини – 14,750,0008. Mumbai, Индија- 14,350,0009. Jakarta, Индонезија- 14,250,00010. Lagos, Нигериа – 13,400,000

Бројките се пресметани врз база на метода на приближни вредности, бидејки не постои начин во толку населени градови прецизно да се пресмета бројот на населението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/