50 Cent пишува роман за тинејџери

22 јуни, 20110
50-cent 1

“ Игралиште ” е романот кој ќе се занимава со проблемите на малите насилници во училишните дворови. Кетрис Џексон, односно 50 Cent ќе пишува роман за тринаесет годишно момче кој станува училишен силеџија. Ова не е прв ваков обид на 50 Cent. Тој во 2005 година ја напиша автобиографијата “ From pices to weight “ и стартегискиот прирачник во 2008 година.

Сакав да истражам како детето станува насилник. Инспирацијата ја пронајдов во случувањата од сопственото детство, но приказната некако доби сопствен живот. Се надевам дека “ Игралиште “ ќе има позитивно влијание на младите луѓе, изјавил Џексон.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma