9 начини да му помогнете на некој кој е во депресија

21 август, 20110
zdravlе depresija

Ако некој мора да се справи со некој кој е во депресија, или треба да се справат со заедничка депресија колку и да се трудите не ви успева еве девет начини да ви помогнеме, помогнете и на личноста што ја сакате:

Третман

Прв и најважен кој морате да го изреализирате е личноста да има посебен третман, тоа е клучот. Депресијата е болест, но ние не носиме некој кој е удрен во лице од коњ, па зошто некој кој има депресија? Луѓето кој се во депресија неможат да спијат.. вие треба да им давате поддршка и да се грижите за нив.

Да земете дел од нивната грижа

Бидете заинтересирани за нивниот проблем и бидете дел од него. Докажете им дека сте заинтерсирани за проблемот.  Користете  ја идеата за болницата што ја спомнавме претходно и тука нема разлика.

Зборувајте со нив

Тоа никако не смее да биде исклучено. Морате да зборувате со нив, но не постојано да ги прашувате, туку да оставите тие малку по малку да ви се отворат. Значи поставувајте прашања од време на време додека не стекнат доверба во вас на некој начин. Додека тие зборуваат вие треба внимателно да слушате и не се плашете да повикате некој стручен ако е потребно.

Останете во контакт

Направете се за да останете во контакт. Викајте ги да излегуваат со вас, напревете ги дел од вашите активности и правете работи во кои тие уживаат. Луѓето кој се во депресија многу ретко сакаат да се дружат и не сакаат луѓе во нивна близина. Треба да се упорни во тоа да ги држите активни многу време во нешто интересно. Наоѓајте такви работи.

Мали цели

Депресивната личнст може да ве праша зошто би станала наутро од кревет. Вие можете да им помогнете и да им одговорите на тие прашања, но секако позитивно. Помогнете и на личноста да има мали цели на остварување. Покажете дека тоа се мали, но на некој начин големи цели.

Проучување

Научете некои работи за депресијата. Читајте книги. Не дозволувајте да навлезат во вашиот живот но морате да научите нешто за да им помогнете на оние кој ви значат.

Локални услуги

Зборувајте со доктор, и вашите пријатели ке видат дека се грижите за нов и дека има некој кој може да им помогне односно да побараат помош. Некои луѓе не признаваат дека имаат депресија, објаснете им на нив дека за зборуваат со доктор е за нивно добро.

Поттикнување на посета на доктор

Бидете позитивни на тоа поле. Тие роа го сметаат за тешка, страшна и засрамувачка ситуација, но вие можете да го смените. Побарајте да ги посетува стручно лице за да им возможи терапија.

Останете буден

Морате да бидете во тек со она што и се случува на личноста. Дали имала развод, дали добиле бебе, финанансиски проблеми, блиска смрт.. има многу работи и вие како блиска личност би требало да бидете буден на тие работи. Треба да бидете баш сега со таа личност.

Помогнете им, тие тоа би го сакале!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi