Том и Џери поттикнуваат агресивно однесување?

17 март, 20110
tom and jerry

Новите американски истражувања укажуваат на тоа дека цртаните филмови со омилените јунаци, Том и Џери поттикнуваат агресивно однесување кај децата.

Иако до сега не се гледало така, барем не на овој цртан филм истражувањата го докажуваат спротивното. Во студијата биле надгледувани деца кои го гледале овој цртан на возраст од две до пет години. Подоцна по неколку години истите тие деца пројавувале агресивно однесување. За овие деца било нормално своето другарче да го удираат со стол по глава или да газат преку него. Интересно е што ова однесување е забележано многу повеќе кај момчињата отколку кај девојчињата.

http://www.youtube.com/watch?v=YXoU32y-fU0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma